Tweede Pinksterdag 10 juni a.s. organiseren de leden van de werkgroep Nachtburgemeester Oldenzaal samen met de Oldenzaalse nachtburgemeester Toon Brummelhuis en de Hartkrant Oldenzaal een ochtendwandeling over het tracé van de voormalige tramlijn van Oldenzaal – Denekamp v.v.

De wandeling start om 10.00 uur aan de Oude Ootmarsumsestraat 30 te Oldenzaal ( postcode 7577 pg) alwaar parkeergelegenheid wordt geboden voor auto’s en fietsen door transportbedrijf Fischer. De wandeling van ruim 30 minuten voert over het tracé van de voormalige tramlijn door  het prachtige buitengebied van Oldenzaal naar Rossum, tot aan halte Tramweg.

De herontwikkeling van dit deel van deze voormalige tramweg door het Overstucht en Landschap Overijssel tot wandelpad  is inmiddels gereed en dus goed begaanbaar voor wandelaars. Voorgegaan door de nachtburgemeester van Oldenzaal en de leden van Scoutinggroep Rossum wandelen wij door het buitengebied naar de bovengenoemde halte in Rossum. Zo kan men op tweede Pinksterdag ervaren de schoonheid en de pracht van deze wandelroute. De  zon is dan al wel op, maar men kan dan het ontwaken van de natuur ervaren en volop genieten van de stilte en de rust.

Doelen.

Reden om deze Pinksterdagwandeling te organiseren is om aandacht te geven aan het deels afgeronde project van de wandelroute, maar er is meer. De leden van de werkgroep Nachtburgemeester hebben zich als doel gesteld om samen met de Nachtburgemeester eenzame en alleenstaande uit het isolement te halen. Door samen te wandelen en in gesprek te gaan moet dit mooie verhalen kunnen opleveren en hopelijk ontstaan er nieuwe of hernieuwde contacten. Op deze manier krijgt eenzaamheid geen vat op ons, want door aandacht te geven aan elkaar kan men ervaren dat door alleen al samen te wandelen de eenzaamheid doorbroken kan worden. Ook de opdracht om in beweging te zijn en te blijven daagt uit tot deelname.

Haal vader, moeder, oma of opa of wie dan ook op Tweede Pinksterdag uit zijn of haar isolement en laat ze ervaren wat wandelen, praten etc. de waarden van samen zijn en samen ondernemen voor hen kan betekenen.

Laat ze genieten van de rijkdom van dit stukje natuur in het buitengebied van Rossum net buiten Oldenzaal. De wandeltocht is er ook voor mensen met dementie. In beweging blijven is een goede remedie om dementie tegen te gaan dan wel te vertragen. Oud en jong, medewerkers van de zorginstellingen, eigenlijk alle Oldenzalers worden opgeroepen deel te nemen aan deze eerste dementievriendelijke wandeling naar de voormalige tramhalte Rossum.

Via de tramweg gaan we naar Boerenbuistro ‘y Meulebeke waar Roelink en Gerard ten Hove zorg dragen voor een kopje koffie of thee met krenten wegge. Na de koffiestop wandelen we terug naar de plaats van vertrek waar we rond 12.30 uur terug zullen zijn. Om alles in goede banen te leiden vraagt de werkgroep Nachtburgemeester u  zich vooraf aan te melden en met hoeveel personen u komt. De route is niet geschikt voor mensen met rolstoel of rollator.

 

Stuur uw opgave tot deelname naar  toon@brummelhuis.com

Voor nadere informatie of vragen op de dag zelf: 06 22 53 52 59

 

Foto en tekst Martin Meijerink.