Word jij onze nieuwe nachtburgemeester?

Denk je aan Oldenzaal dan denk je aan Toon Brummelhuis. Toon is sinds 31 maart 2019 de eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester. Hij is een markante persoonlijkheid met een groot hart en een luisterend oor voor mensen in nood en vanuit zijn rol als Nachtburgemeester heeft hij diverse maatschappelijke en sociale thema’s weten te agenderen. Zo heeft onze Nachtburgemeester gedurende de corona lockdown een groot aantal horeca waardebonnen uitgedeeld als hart onder de riem voor veel Oldenzalers maar ook als steun voor de plaatselijke horeca welke het op dat moment moeilijk hadden.

Na 4 jaar lang deze rol met veel bezieling te hebben vervult eindigt de termijn van onze nachtburgemeester op 31 maart 2023 en zal hij het stokje moeten overdragen.

Heb jij ook een groot hart, sociaal en ben je geworteld in de Oldenzaalse samenleving dan zoeken wij jou! Misschien word jij wel onze nieuwe nachtburgemeester en ben jij degene die de komende jaren in Oldenzaal het verschil gaat maken!

Goed om te weten is dat je er als Oldenzaalse Nachtburgemeester niet alleen voor staat en je wordt  ondersteund door een professionele organisatie (stichting).

Aanmelden/procedure:

Hoe word je Nachtburgemeester? Dat is gewoon een kwestie van je aanmelden! Vanaf zaterdag 1 oktober kan dit via de website nachtburgemeesteroldenzaal.nl.  Let op, de inschrijftermijn is verlengd: Op dinsdag 28 februari eindigt de termijn waarop jij je kunt aanmelden.

Hoe nu verder:

Het bestuur en een aantal geselecteerde Oldenzalers zullen begin februari een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat waar een top 3 uit rolt.  In maart 2023 komt er een gelegenheid waar de overgebleven kandidaten zich kunnen presenteren. Publiek én jury beslissen vervolgens wie zich vanaf 1 april de nieuwe Oldenzaalse Nachtburgemeester mag noemen.

Belangrijk om te weten:

Degenen die zich aanmelden dienen te voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • Woonachtig in Oldenzaal of directe omgeving;
  • Onbesproken gedrag;
  • Onbevooroordeeld richting bepaalde groepen;
  • Zich actief in te zetten voor de culturele sector/maatschappelijke belangen;
  • Uit te voeren activiteiten vinden altijd in samenspraak met het bestuur plaats.

Als je nog vragen hebt, stel deze gerust. Wij zijn het beste bereikbaar via het formulier op deze site of ons e-mailadres.

Met vriendelijke groet,
Namens de Stichting Nachtburgemeester Oldenzaal
Alice Horsthuis – secretaris
Frank Wuite – penningmeester
Marc Kleinhaarhuis – voorzitter