Oldenzaal heeft zijn nieuwe burgervader, Patrick Welman. De eerste maand dat ik hem nu volg zie ik dat, hij zich betrokken voelt bij het wel en wee in onze Boeskoolstad. Het bezoek aan hoog bejaarde Oldenzalers. Nieuwjaar wensen brengen bij de bewoners van onze zorg huizen. Het voelde voor mij, als de berg die naar Mozes komt, en niet anders om. Het sportgala en de eerste carnavals activiteiten heeft hij ook al goed doorstaan. Een drukke periode breekt nu aan rond het Carnavalsgebeuren, maar daar wordt hij ter zijde gestaan door onze Stadsprins Niels Seinen en Sik Ronald Reudink.

De seinen op greun, dat geeft een veilig gevoel, zeker in de nachtelijke uren wanneer het volk host en klost door de binnenstad en het buitengebied.nDe burgervader moet, wil hij zijn dagelijkse werkzaamheden fris en fruitig blijven uitvoeren zijn nachtrust nemen. Maar wat gebeurt er als de burgervader slaapt?

Rotterdam, Enschede en Hengelo hebben een nacht burgemeester, Oldenzaal nog niet.

Een aantal Oldenzalers hebben het initiatief genomen om een nacht  burgemeester te doen aanstellen. Niet gekozen maar aangewezen door de initiatiefnemers. Waarbij de meetlat is geweest de profielschets van de Nachtburgemeester, aangereikt door de Partij voor Cultuur. Dus is men in actie gekomen en zie, hij is gevonden. Iemand die zich bemoeit met het Oldenzaalse nachtleven. De eerste Oldenzaalse nachtburgemeester, die twee jaar lang als taak heeft het nachtleven in Oldenzaal te promoten in positiever zin! Iemand die baanbrekend werk gaat verzetten als het gaat om het verbeteren van het uitgaansleven in Oldenzaal. Immers Oldenzaal wil bruisen dus gaat het bruisen!

Aandacht geven samen met de Oldenzaalse jongeren, en bereiken dat ze een eigen onderkomen vinden in een alcoholvrije disco. Eigen gekozen films kunnen kijken in het Oldenzaalse Filmhuis en zich betrokken gaan voelen bij het vernieuwen en aandacht geven aan de rijke Oldenzaalse historie en cultuur.

Vrijdag avond 29 maart, op koopavond, avonds om 20.30 uur wanneer onze Stadsbeiaard Hielke zijn klanken laat gaan over de Oldenzaalse binnenstad zal hij aan u worden gepresenteerd. Hij heeft de toezegging gedaan, dat hij verbanden wil leggen in de stad, en verbindingen tot stand wil brengen, en laten zien wat het nachtleven doet in onze Boeskoolstad.

KaatjeKnip februari 2019