nachtburgemeester-toon-erdim-oldenzaal

OLDENZAAL – Afgelopen week maakte de Nachtburgemeester van Oldenzaal zich op ter voorbereiding voor de vergadering met de groep initiatiefnemers van het Nachtburgemeesterschap van Oldenzaal. De Nachtburgemeester had een afspraak bij de hairstylist / kapper Erden aan de Beatrixstraat in Oldenzaal. Erden, een ware hairstylist, was in staat om de haardos en baard van de markante kop van Toon van Kinkelbeernds Hennie te fatsoeneren. Mooie plek om even met de Nachtburgemeester in gesprek te geraken.

We stellen 10 vragen aan Toon Brummelhuis. Sinds maart 2019 Nachtburgemeester van Oldenzaal.

1: Hoe zijn je ervaringen de eerste acht maanden?
Het is mooi deze bijbaan te mogen vervullen. Maar er is nog veel te doen. Aan het culturele deel heb ik buiten Oldenzaal een bijdrage geleverd aan de Passiespelen in Hertme. Het ging direct over in oefenen voor Hanna van Hendrik uitgevoerd in Hangar 11 op de evenementenlocatie van Vliegveld Twente. Daarna uiteindelijk in Oldenzaal op drie avonden in september en oktober in de rol van Huttenkloas een bijdrage mogen leveren aan Oldenzaal bij Kaarslicht en meer.

2: Je bent met de nodige aandacht geïnstalleerd, maar we zien je niet zo vaak ten tonele verschijnen hoe zit dat?
Ik ben in overleg met onder andere het Palthehuis, hoe we meer culturele aandacht kunnen besteden aan Oldenzaal. Mogelijk ook als Stadsgids om in de avonduren een wandeling over de voormalige Stadswal uit te voeren.

3: Mensen weten je moeilijk te bereiken, zeker niet telefonisch.
Als ik de telefoon niet oppak, bel ik doorgaans altijd terug.

4: Word je door de horeca-ondernemers, stichtingen en verenigingen uitgenodigd bij bijzondere aangelegenheden?
Ik heb een uitnodiging ontvangen voor een interview in een jaarlijks te verschijnen blad van een Oldenzaalse vereniging. En ben gevraagd om als Huttenkloas een bijdrage te leveren aan Oldenzaal bij Kaarslicht. En vorige week heb ik aandacht mogen besteden aan de Christenhusz Theaterprijs.

5: Waar kunnen de Oldenzalers je vinden?
Nachtburgemeester Oldenzaal ingeven in Google leidt je naar zowel de betreffende website als ook naar Facebook. Voor de direct betrokkenen is communicatie via de nog op te zetten App van Nachtburgemeester Oldenzaal zeer gewenst.

6: Wat is je huidige ambtstermijn?
Tot eind maart 2021 mag ik deze functie vervullen.

7: Hoe ervaar je de hulp en steun van de aanjagers en initiatiefnemers?
Acceptabel; maar er is verbetering mogelijk. Het is afgelopen week met de achterban besproken en een bestuur en ledengroep is in stelling gebracht. Top.

8: Hoe wordt over een of twee jaar uw opvolging geregeld?
Er zal begin volgend jaar een profiel worden opgesteld, over de functie-inhoud van de Nachtburgemeester en de eisen waaraan de opvolger moet voldoen. Een ieder daar op solliciteren.

9: Wat zijn zo al je activiteiten geweest tot nu toe, die bijdragen hebben geleverd aan het Oldenzaalse nachtleven?
In de nacht van zaterdag op zondag ben ik met enige regelmaat in de binnenstad te vinden. Maar de handhaving door de daartoe bevoegden is vooralsnog van groter noodzaak dan de inbreng van de Nachtburgemeester.

10: Vind je het nog steeds leuk en uitdagend om Nachtburgemeester van Oldenzaal te zijn?
Meer uitdagend dan leuk. Je moet nooit naar anderen wijzen, maar ook mijn collega’s elders in den lande staan voor de nodige uitdagingen om hier een goede invulling aan te geven.

Foto en tekst: Martin Meijerink

(Bron: Hart van Oldenzaal )